Ombygning af Friheden Stationsplads - Deichmann, Jacob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Ombygningen af Friheden Stationsplads i Hvidovre Kommune er et karakteristisk eksempel på en række terminalprojekter fra de senere år. Projekterne er præget af en øget opmærksomhed på betydningen af skifte- og venteforholdene som en uadskillelig del af den samlede rejseoplevelse. Indlægget gennemgår udformningen af det konkrete projekt med fokus bl.a. på terminalens funktion for buskørslen (herunder dimensionering af stoppestederne) og hvordan der ved en ændret placering og indretning af cykelparkeringen omkring terminalen er opnået meget mere ordnede forhold for de parkerede cykler. Endelig gennemgås den evaluering, Terminalsamarbejdet har udarbejdet om projektet.