CO2-plan for København: Fra festtale til implementering - Terp, Finn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vedtog i efteråret 2002 "CO2-plan for København - 1990 - 2010." Planen omfatter CO2-udledning fra forbrug af energi, transport samt affaldshåndtering. I planen gennemgås status, planlagte tiltag og der er forslag til nye initiativer. Planens mål er at reducere CO2-udledningen med 35 % i perioden 1990 - 2010. Målet er fastsat ud fra, hvad der er muligt uden at investere milliarder eller ændre strukturen i samfundet. I dette papir præsenteres Københavns Kommunes argumentation for at behandle CO2 på lokalt niveau, planen gennemgås kort med vægt på transportområdet, og der afsluttes med nogle overvejelser om, hvordan man kommer fra plan til implementering.