Cykelpolitik - for første gang (Københavns Kommune) - Jensen, Niels; Strauli, Maria Helledi (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Københavns Kommune udgav i 2002 for første gang en cykelpolitik. Cykelpolitik 2002-2012 er en samlet fremstilling af kommunens politik og planer på området. Der skal etableres et sammenhængende tilbud til cyklisterne med udgangspunkt i transportkvalitet. Der er opstillet kvantitative målsætninger om, at flere skal cykle, risikoen halveres, trygheden forbedres, rejsehastigheden og komforten øges. Indsatsen udmøntes i ni indsatsområder. Cykelregnskabet er udkommet siden 1995, den seneste udgave vedrører 2002. Cykelpolitikken og Cykelregnskabets samspil diskuteres med vægten på de cykelpolitisk måltal.