Trafik- og Miljøplan 2003 for Københavns Kommune - Hansen, Brian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Københavns Kommune er i gang med at udarbejde en ny Trafik- og Miljøplan. Biltrafikken og bilejerskabet er stigende i København i disse år, hvilket giver nye udfordringer for planlægningen. Planen er blevet til efter en lang dialog med borgere, interessenter og politikere. Der er afholdt interview, borgermøder, fokusgrupper mm. To holdningsanalyser, hver med deltagelse af 1.000 københavnere er en ny type borgerinddragelse i København, og har givet interessante resultater. Dette har resulteret i et udkast til plan, der koncentrerer indsatsen om: - bedre forhold for cyklister - bedre kollektiv trafik - forbedret adfærd - fredeliggørelse af boligområder - ny parkeringsstrategi - bekæmpelse af miljøproblemer. Planen indeholder indsatser for flere mia. kr. og vil medføre store mer-investeringer i trafikken i København.De foreslåede indsatser vil give et attraktivt alternativ til biltrafikken, men vil ikke i sig selv medføre at den falder væsentligt. Hvis den økonomiske udvikling (med deraf følgende stigning i bilejerskab og -trafik) fortsætter, kan det blive nødvendigt at regulere biltrafikken direkte, f.eks. ved kørselsafgifter.