Mobilitet og travlhed - kvantitativ analyse af moderne menneskers mobilitet - Jensen, Mette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Det paradoks der opstår i sammenstødet mellem på den ene side transportens miljøbelastning og ønsket om at finde varige løsninger på problemerne, og på den anden side behovet for en konstant voksende mobilitet i befolkning og samfund, er udgangspunktet for den undersøgelse af mobilitet i hverdagslivet og forandringspotentialer som lægges frem i denne artikel. Spændingen mellem de to sider står skarpt overfor hinanden og vil blive belyst og diskuteret. Samtidig vil jeg med det samme afsløre at selvom det fra starten har været meningen med undersøgelsen at pege på mulige forandringspotentialer, så vil nogle skråsikre løsninger på problemerne ikke blive lagt frem. Dertil er de for store og komplicerede. Men hvis undersøgelsen kan give en lidt større forståelse for rationalerne bag hverdagens mobilitet, kan den måske være et skridt på vejen til at diskutere nogle løsninger på problemerne.