En fælles lufthavn for Jylland - Billund eller Århus? - Kristiansen, Jørgen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Formålet med dette paper er at præsentere nogle overvejelser vedrørende beslutningsgrundlaget for lufthavnsudbygningen i Jylland. Herunder indgår også behovet for at sikre de vigtigste lufthavne som fælles infrastruktur og behovet for koordinering med andre trafikanlæg af regional betydning for det jysk-fynske område. Overvejelserne vedrørende Billund Lufthavns nuværende og fremtidige rolle samt initiativerne til en ny lufthavn ved Århus benyttes til at belyse behovet for en overordnet lufthavnspolitik for Jylland. Der lægges endvidere op til en debat om i hvilket omfang og på hvilken måde den offentlige sektor bør regulere og planlægge på lufthavnsområdet. Dette må ses i lyset af de internationale udviklingstendenser på luftfartsområdet.