Udvikling af fremtidens transportkoncepter - Nielsen, Lise Drewes; Dagnæs, Lars; Andersen, Anja (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Projektet har til formål at forbedre konkurrenceevnen for det danske transporterhverv og for industriens værdikæder, samt at reducere transportens miljøpåvirkning gennem en effektivisering. I samarbejde med 5 virksomheder udarbejdes projektet af Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Handelshøjskolen i København, Handelshøjskolen i Århus, Roskilde Universitet i Sønderborg, Institut for Transportstudier og Teknologisk Institut, Emballage og Transport. Projektet genererer resultater inden for transportkoncepter (tilpasset virksomhedernes behov), fremtidige rammebetingelser for transporterhvervet, nye transportkoncepter og fremgangsmåder for konceptudvikling (processer), koncepter og metoder, informationsteknologi, samar-bejdsformer, organisationsudvikling. Projektperioden: 4-årigt projekt, fra år 2000 til år 2004. I dette paper præsenteres erfaringerne og resultaterne fra projektet.