Lokalbanernes fremtidige opgave og udvikling - Jørgensen, Pernille (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Hovedstadens Udviklingsråd har pr. 1. januar overtaget det trafikale og det økono-misk/organisatoriske ansvar for privatbanerne i Hovedstadsregionen samt statsbanestræknin-gen Lille Nord. Banerne har levet en mere eller mindre udsultet tilværelse i de sidste mange år og lider af et betydeligt investeringsefterslæb. Derfor ønsker HUR – inden for den nuvæ-rende økonomiske ramme – at afdække mulighederne for at udvikle banerne. Masterplanen for lokalbanerne har til formål at skabe grundlag for at træffe principielle beslutninger om banernes videre virke. Udarbejdelsen af planen har derfor omfattet: w Analyse af potentielle effektiviseringsgevinster ved en organisatorisk sammenlægning af selskaberne w Opstilling og konsekvensvurdering af en række trafikale udviklingsscenarier I dette paper præsenteres proces og resultat af masterplanarbejdet.