IBIS-prosjektet. Utvikling av et integrert betalings- og informasjonssystem i Trondheim. - Skjetne, Eirik; Lillestøl, Per J.; Myhre, Even (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Dette paper gir en oversikt over aktivitetene i IBIS-prosjektet i Trondheim. Hovedmålet med IBIS er å gjennomføre forsøk med informasjon og prising som virkemidler for lokal etterspørselsstyring. Teknisk er forsøkene er basert på utnyttelse av eksisterende infrastruktur for trafikantbetaling for bil- og kollektivtrafikken i Trondheim. I prosjektet inngår utvikling av et nytt, sanntids informasjonssystem for kollektivtrafikken. Prisforsøkene i IBIS vil følge marginalpris prinsippet. Det vil også inngå forsøk med et integrert avregningssystem for bomavgifter, parkeringsavgifter og betaling på buss. Det er et overordnet mål i IBIS å belønne trafikanter som har riktig adferd, dvs. en adferd som er i samsvar med de målsettinger som er definert i Transportplanen for Trondheim.