I lyset af mobiliteten – om bystrukturens betydning for transportadfærden - Messel, Pia; Kejser, Kristoffer (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
”I lyset af mobiliteten” er et speciale udarbejdet på Roskilde Universitetscenter. Specialet belyser teoretisk og empirisk hvordan boligområders lokalisering i forhold til indkøbsmuligheder, institutioner, fritidsaktiviteter, arbejdspladser, m.m. kan få betydning for transportadfærden. Dette gøres dels ud fra eksisterende litteratur og dels gennem et kvalitativt case studie af børnefamiliers transportvaner i 2 boligområder i Farum. Analysen viser, at lokaliseringen kun i nogen grad kan have betydning for transportadfærden og at dette afhænger både af individets mobilitet og af betydningen af den aktivitet, man skal transportere sig til. På den baggrund vurderes lokaliseringen ikke at have nogen videre påvirkning af transportadfærden i sig selv, da mange andre forhold spiller ind, hvilket kan ophæve lokaliseringens betydningen. I dette paper præsenteres konklusionerne fra specialet.