DR flytter – pendlertrafik til Ørestad - Wendelboe, Jens Toft; Birkebæk, Simon; Pedersen, Claus Kirchoff (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
"DR flytter - pendlertrafik til Ørestad" er et afgangsprojekt fra Ingeniørhøjskolen i København fra januar 2001. Projektet er blevet til i samarbejde med Danmarks Radio (DR). DR planlægger at samle deres kontorer i hovedstadsområdet i et nyt domicil i Ørestad. Det er planen at udflytningen skal være gennemført inden år 2005. Flytningen får indflydelse på DR´s medarbejderes transport mellem hjem og arbejdsplads. Afgangsprojektet omfatter en undersøgelse af de ansattes nuværende transportforhold, samt en undersøgelse af de fremtidige transportmuligheder til Ørestad. Formålet med projektet er at komme med forslag til, hvordan DR bedst kan håndtere de transportproblemer, der vil opstå efter flytning til det nye domicil. Her tænkes der hovedsageligt på de parkeringsbegrænsninger, der findes i lokalplanen for DR´s nye byggeri i Ørestad Nord. Undersøgelsen er opdelt i fire faser: Kortlægning af DR´s nuværende transportforhold. Gennemførelse af en spørgeskemaundersøgelse blandt DR´s ansatte. Opstilling af en prognose for det fremtidige transportmiddelvalg, samt konsekvenserne af dette. Udarbejdelse af en pendlerplan til afhjælpning af evt. problemer. I dette papir præsenteres undersøgelsen samt en del af de opnåede resultater.