En række faktorers betydning for opfattelsen af støj fra vejtrafik: En multivariabel analyse - Mikkelsen, Bo; Larsen, Lars Ellebjerg (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Dette paper indeholder resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse af befolkningens opfattelse af støj fra vejtrafik i Århus, Odense og Randers kommuner. På baggrund af markante forskelle i det udtrykte geneniveau ved forskellige støjniveauer byerne imellem, er det blevet undersøgt, om disse forskelle eventuelt kan forklares ved hjælp af respondenternes baggrundsdata. Ved hjælp af statistiske analyser er det blandt andet blevet klarlagt, at genegraden ikke afhænger signifikant af køn, børn og adgang til bil, mens forhold som støjniveau og soveværelsets placering i boligen har stor betydning for, hvor generet respondenterne er af støj fra vejtrafik.