Brugervenlig udgave af gadeluftkvalitetsmodellen OSPM - Jensen, Steen Solvang; Berkowicz, Ruwim; Hansen, Dorte Billskog; Christensen, Hjalmar (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
En Windows brugerflade er under udvikling til gadeluftkvalitetsmodellen Operational Street Pollution Model (OSPM), således at den let kan bruges af kommuner, amter og konsulentfirmaer i forbindelse med vurdering af luftkvaliteten i byer. I tilknytning til udarbejdelse af brugerfladen er der opstillet standardværdier for trafikkens variation, trafikemission, samt meteorologi og bybaggrundsforureningen, således at brugeren med få indgangsparametre og valg blandt standardværdier kan gennemføre luftkvalitetsberegninger.