Energy Consumption Trends in the Danish Transport Sector - Jensen, Helene Sneftrup (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Energistyrelsen udarbejder årligt en energieffektivitetsrapport for samtlige sektorer, herunder transportsektoren. Rapporten er en del af et samlet EU – SAVE projekt, som EU-Kommissionen har igangsat for at følge udviklingen i energieffektivitet i de enkelte lande. I dette paper præsenteres resultaterne fra transportsektoren. Analysen består af 2 delanalyser: Energiindikatorer fra 1975-99, som viser energiforbruget sat i forhold til en række fysiske enheder som BNP, transportarbejde mv. for persontransport og godstransport og på transportformer. En analyse for perioden 1980-99, som viser hvilke faktorer der har haft indflydelse på energiforbruget til persontransport og godstransport (energieffektivitet, fordeling på transportform, efterspørgsel). Altså kan resultaterne være med til at anbefale hvor der især skal sættes ind fremover for at mindske miljøeffekter af transport.