Evaluering af miljøtrafikuge 2000 - Paag, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
I uge 38 i september 2000 var det miljøtrafikuge. I miljøtrafikugen gennemførte en lang række kommuner, amter, organisationer og virksomheder en lang række lokalt forankrede aktiviteter som en del af en samlet, national indsats under sloganet Tænk i nye vaner. Miljøtrafikugen var et praktisk forsøg på at få befolkningen til at forholde sig til og dernæst ændre deres trafikale vaner i en mere bæredygtig retning. Den efterfølgende evaluering af den landsdækkende, men lokalt forankrede kampagne, fokuserede på befolkningens kendskab og holdninger til miljøtrafikugen samt eventuelle deltagelse og adfærdsændringer i ugen, de gennemførte aktiviteter i de deltagende kommuner og mediernes dækning af miljøtrafikugen. Indlægget gennemgår denne evaluering med hovedvægt lagt på vurderingen af kommunernes aktiviteter i ugen og den gennemførte teleinterviewundersøgelse om kendskab til og deltagelse i ugen. Desuden ses der på, i hvilken grad de opstillede resultatkrav til kampagnen blev opfyldt.