Pendlingen i Hovedstadsregionen - Eriksen, Dan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Pendling er betegnelse for det forhold, at en person i arbejde bor et sted og arbejder et sted. Pendlingen inden for et område er således antallet af personer med bopæl og arbejde i om rådet. Når befolkningen (og hermed normalt også antallet af beskæftigede) vokser/falder, da vokser/falder pendlingen tilsvarende. For at kunne karakterisere (udviklingen i) pend ling, er (udviklingen i) fordelingen eller strukturen af bolig/arbejdsstedsrelationerne inden for Hovedstadsregionen analyseret. Det synes som om, pendlingsudviklingen moduleres af to fænomener: Lokalisering af boliger og arbejdspladser . En tendens hos den enkelte aktør (pendleren) til at pendle ”mere”