Trafikal og samfundsøkonomisk vurdering af motorvejsprojekter i hovedstadsområdet. - Jensen, Henrik Nejst (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Baggrunden er den undersøgelse Vejdirektoratet med bistand fra konsulentfirmaerne COWI, Rambøll Nyvig og Tetraplan gennemførte i 2. halvår 2000 og som resulterede i udgivelsen af Vejdirektoratets notat nr. 82 med ovennævnte titel. I undersøgelsen er anvendt en ny metode for samfundsøkonomiske beregninger, som tager udgangs-punkt i de tanker der kom frem i Vejdirektoratets oplæg til fremtidig Samfundsøkonomisk beregnings-metode, der blev gennemgået på de seneste Trafikdage. Hovedelementerne i denne metode og de til grund herfor liggende trafikmodelberegninger præsenteres. Endvidere præsenteres hovedresultaterne af de trafikale og samfundsøkonomiske beregninger for de vejprojekter som blev medtaget i undersøgelsen, horaf nogle efterfølgende er medtaget i det indgåede politiske trafikforlig og derfor nu står foran realisering.