Trafiksikkerhedsplan for København - Gotved, Caroline Eiler; Rosenkilde, Claus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2001)
Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns Politi udarbejdet en Trafiksikkerhedsplan for København for at synliggøre og effektivisere det fremtidige arbejde med trafiksikkerhed. Planen er politisk vedtaget, og der er bevilget 91 mio. kr. til trafiksikkerhedsarbejde over en 12-års periode. Det overordnede mål er at reducere antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken i København med 40% inden udgangen af 2012. Dette mål forventes at kunne nås ved at koncentrere indsatsen om uheld med henholdsvis for høj hastighed, med spiritus, i kryds, med cyklister og med fodgængere, der krydser veje uden for vejkryds. For hvert af disse indsatsområder er der opstillet delmål om reduktion af dræbte og alvorligt tilskadekomne samt virkemidler hertil.