NIMBY og beslutningsprocessen omkring etablering af ny transportinfrastruktur. : Problemer og løsningsmuligheder. - Zeitler, Ulli (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
NIMBY-syndromet er udtryk for en individuel eller organiseret modstand mod placering af kontroversielle anlæg. I dette paper diskuteres forskellige planlægningsmodeller og deres betydning for fremkomsten og håndtering af NIMBY-syndromet. Det argumenteres at NIMBY er et latent problem i ethvert liberalt-demokratisk samfund og at problemet må henføres til det uafklarede og uløste dilemma mellem særinteresser og almenvellet, forbrugeren og borgeren. Medmindre infrastrukturprojekter tager udgangspunkt i et borgerperspektiv vil NIMBY-problemet være uløst. Paperet er baseret på en litteraturgennemgang og et antal aktuelle danske cases.