De byudviklingsmæssige konsekvenser af en udbygning af banenettet i Hovedstadsområdet - Thost, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
I forbindelse med vurderingen af de alternative forslag til udbygning af banenettet mellem København og Ringsted blev der gennemført en større analyse af sammenhængen mellem baneudbygning og byudvikling. I dette paper gennemgås resultater fra denne analyse. Dels vurderes foreliggende viden om hvordan arbejdspladsers og boligers lokalisering påvirkes af en udbygning af infrastrukturanlæg. Dels opstilles scenarier for byudviklingen, hvis alene tilgængeligheden med kollektiv transport til arbejdspladser tages i betragtning.