Vejklassificering – differentierede vejnet - Thomsen, Ole; Strudstrup, Frank (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
I vejregler og i vejmyndighedernes planlægning indgår ofte en form for differentiering af vejnettet, f.eks. udtrykt gennem et antal vejklasser opdelt i forhold til vejenes trafikale funktion. Formålet er typisk at fastlægge strategier eller normer for anlæg, vedligeholdelse og administration af vejene. Dette paper rejser spørgsmål om behov, principper og perspektiver for den fremtidige vejklassificering, og det beskriver resultatet af en undersøgelse af dagens praksis for vejklassificering på amternes 10.000 km landeveje.