Luftfartens vilkår i Skandinavien: Prisens betydning for valg af transportform - Bøgelund, Mette; Birkeland, Mikkel Egede (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
I projektet, som er gennemført af COWI, TØI (Norge) og Inregia (Sverige) for Skadinavian Airlines, er der foretaget en opbygning og estimation af en multi-nomial logitmodel for transportmiddelvalg for indenrigsrejser i Danmark. Modellen anvendes til at beregne prisfølsomheden på strækningerne København-Århus og København-Aalborg.Grundlaget for modellen er primært en eksisterende spørgeskemaundersøgelse, som SAS har fået gennemført suppleret med egne beregninger. Når alternativerne skal sammenlignes, er det nødvendigt at beregne rejsetid og pris for ikke valgte alternativer. Desuden er der anvendt oplysninger fra Danmarks Statistik, Statens Lufthavnsvæsen (SLV), Tinggaard Rejser om markedsandele. Papiret beskriver modellen og de resulterende parametre og elasticiteter. De samlede rapporter fra projektet ligger på SAS’ hjemmeside: http://www.scandinavian.net/company/environment/reports/luftfart.asp