Miljøstyring og miljørevision hos mindre vognmandsvirksomhe- der - Bruun, Poul; Andersen, Anja G. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Projektets mål er at udvikle et miljøstyringskoncept til brug i mindre vognmandsvirksomheder. På baggrund af en branchescreening udarbejdes et udkast til en håndbog med generelle retningslinier for miljøstyring og –revision hos vognmænd, efter de retningslinier, der kendes fra EMAS og ISO 14001. Med denne håndbog er det hensigten, at de enkelte vognmænd skal kunne indføre miljøstyring med minimal støtte fra en konsulent. Håndbogen indeholder enkle papir- og PC-baserede værktøjer for vognmænd. Der udvikles kurser og kursusmaterialer i miljøstyring for vognmandsvirksomheder. Håndbogen opbygges i moduler, der kan implementeres enkeltvis eller samlet. I dette paper præsenteres erfaringerne og resultaterne fra projektet.