Lønnsomhet i norsk godstransport på kort og land sikt - Bjørnland, Dag (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Dette paper bygger på en delundersøkelse i et større forskningsprosjekt om strategivalg i norske logistikkbedrifter. I delundersøkelsen analyseres økonomiske resultater på bransjenivå både på grunnlag av mikro- og makrodata innenfor totalt et 25 års perspektiv. I paperet er det satt fokus på oppnådd driftsresultat og resultatgrad som er driftsresultatet sett i forhold til omsetning.