Nærbaner ved Århus og Aalborg - Brix, Jens W.; Ostenfeld, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
I rammeaftalen for jernbaneområdet 2000-2004 er der afsat i alt 250 mio kr til nærbaneudbygning ved Århus og Aalborg. Infrastrukturudvalgene for hhv Århus og Aalborg har i 1999-2000 arbejdet med forslag til nærbaner. I dette paper gøres rede for de tre undersøgte hovedprincipper for nærbaneudbygning i Århusområdet (hhv Udbygnings-, Gade/Vej- og Tunnelforslaget), de principielle alternative tekniske koncepter for nye baneanlæg og nærbanemateriel, etapedeling mm. Desuden omtales planer for nye nærbanestationer og togsystemer. Der gøres rede for betjeningsmæssige og tekniske problemstillinger ved at integrere nærbaneudbygning og et muligt sporvejsnet i Århus.