Mer effektive institusjoner og bedre planlegging: Konklusjoner fra Synteserapport nr 3 fra forskningsprogrammet LOKTRA - Nielsen, Gustav (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Institusjonene for transport- og arealpolitikken i byområdene må reformeres – eller de politiske målene skrinlegges. Dette er hovedkonklusjonen i en nylig gjennomført studie av norsk areal- og transportpolitikk siden slutten av 1960-tallet, som er laget i sluttfasen av forskningsprogrammet LOKTRA – Lokal transport- og arealpolitikk. Det er et så stort gap mellom mål og resultater at det trengs omfattende reformer. Hvis en ønsker å realisere målene i areal- og transportpolitikken i Norge, må en endre virkemiddelbruken og institusjonene som setter rammene for den.