Indeholder samspillet i centraladministrationen barrierer for integration af miljøhensyn i trafikpolitik? - Sørensen, Claus Hedegaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Ifølge princippet om integration af miljøhensyn i trafikpolitik er det Trafikministeriet, der har hovedansvaret for at varetage miljøhensyn. Ansvaret varetages imidlertid ikke i isolation. Bl.a. samspillet med andre ministerier er vigtigt. I paperet analyseret institutionelle barrierer for integration af miljøhensyn i Trafikministeriets samspil med Finansministeriet, Skatteministeriet og Miljøministeriet. Samspillene er præget af forskellige mål og opgaver, bestræbelser på at sikre eget ressort samt negative Os-Dem billeder af hinanden.