Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej: Et trafikpuljeprojekt - Gotved, Caroline Eiler; Rosenkilde, Claus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Københavns længste vej blev bygget om i 1998 – med midterarealer, ordnede parkeringsforhold , ændrede busstoppesteder og ét kørespor i hver retning. Mange uheld med især ældre fodgængere på tværs af vejen og som buspassagerer samt et uroligt trafikmønster satte fokus på vejen. Overskuelighed, gode krydsningsmuligheder og en rolig afvikling af trafikken var nøgleord for projektet, som blev til i samarbejdet mellem ældreråd, politiet, Vejdirektoratet, Rådet for Større Færdselssikkerhed og Vej & Park. Spørgeskemaundersøgelser, foredrag og informationspjecer til brugerne var vigtige dele af det samlede projekt. I dette paper præsenteres baggrund, projektmål, undersøgelser, projekt, information og evaluering.