Automatisk hastighedskontrol - Evaluering - Ágústsson, Lárus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2000)
Hovedformålet med forsøget med Automatisk hastighedskontrol har været at måle effekten af den automatiske kontrol på bilisternes overholdelse af hastighedsgrænserne. For at reducere antallet af uheld mest muligt blev indsatsen koncentreret dér, hvor uhelds- og hastighedsproblemerne er størst. Samtidig skulle forsøget give erfaringer med brug af automatisk kontroludstyr og de retslige- og administrative procedurer. Hastighedskontrollen foregår ved, at politiet måler køretøjernes hastighed med radarudstyr, og de køretøjer, som kører for hurtigt, fotograferes. Udstyres flyttes hyppigt mellem udvalgte trafikfarlige veje i de valgte områder. I dette paper præsenteres resultaterne fra forsøget med automatisk hastighedskontrol i Danmark.