Trafikuheld i det åbne land - Sørensen, Michael (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Trafiksikkerhedsarbejdet i Danmark hviler på en målsætning om, at antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne skal reduceres med 40 % i perioden 2001-2012. De alvorligste uheld er således i fokus, og her gælder det generelt, at de alvorligste uheld sker i det åbne land. Hvis målsætningen skal opfyldes, er det derfor nødvendigt fremover at vende blikket mere end det hidtidigt er gjort mod det åbne land. I dette paper foretages der derfor en karakteristik af uheldene i det åbne land fra perioden 1998-2002, hvilket kan være en hjælp til at afgøre på hvilke områder, trafiksikkerhedsarbejdet i det åbne land skal koncentreres. Uheldene sammenlignes yderligere med en undersøgelse Vejdirektoratet foretog i 1998 på baggrund af uheldsperioden 1991-1995, og det klarlægges om der er sket nogle ændringer i uheldsbilledet.