Europæiske bilisters holdninger til risiko i trafikken - Carstensen, Gitte (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I 1991 igangsattes en international interviewundersøgelse (SARTRE) om bilisters holdning til risiko i trafikken i 15 lande herunder Danmark. Undersøgelsen blev gentaget i 1997, hvor Danmark ikke deltog, og er nu foretaget for tredje gang i 2002, hvor Danmark igen var med. For- målet med undersøgelsen er at kortlægge internationale forskelle og ligheder når det handler om trafikanters holdninger og adfærd. Resultaterne kan bl.a. bruges til at vurdere, hvilke foranstaltninger der eventuelt ville kunne forventes at få en effekt i forskellige lande og om forskelle eller ligheder mellem landene giver mulighed for at tilrette- lægge forskelligartede retningslinier i de enkelte lande – tilpasset deres specielle kultur – eller om man kan tage fælles strategier op. Undersø- gelsen giver også mulighed for at følge udviklingen i trafikanternes holdninger og adfærd.