Benchmarking af cykeltrafik - Krag, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Som på andre områder er der på cykeltrafik- og cykelpolitikområdet fremkommet værktøjer, der muliggør en sammenligning af forholdene og indsatserne i forskellige byer. I visse lande er man kommet ganske langt med sammenlignelige data for et stort antal byer. Også internationalt kan man nu, takket være BYPAD (BicYcle Policy AuDit), sammenligne status for cykelpolitikken i byer fra forskellige lande. De forskellige metoder benytter varierende grad en blanding af konkrete data og subjektive vurderinger. Mange gør brug af selv-avaluering. Paperet giver en oversigt over de forskellige metoder og et mindre udpluk af de opnåede resultater.