Hvordan kan geografiske informasjonssystemer gjøre trafikkingeniørens hverdag enklere? - Wiggen, Frode (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
Beslutningstakerne i dagens samfunn, i form av ledere og politikere, er ikke i like stor grad som før fagpersoner. For at disse beslutningstakerne skal kunne ta avgjørelser basert på et best mulig faglig grunnlag, er man avhengig av å presentere det faglige grunnlaget på en enkel og forståelig måte. Dette har ført til et stort behov for å kunne presentere data og resultater visuelt og i form av kartpresentasjoner. Slike visuelle presentasjoner gir god oversikt og er enkle å forstå. Dette gjør at selv om man ikke er ekspert på fagområdet, kan man enkelt og raskt oppfatte og absorbere mye og tildels komplisert informasjon. Som trafikkingeniør og fagperson kan man også dra stor nytte av det å kunne visualisere fagdata. Gjennom noen eksempler vises det hvordan geografiske informasjonssystemer (GIS) effektivt brukes til å analysere, presentere og kontrollere ulike fagdata.