Traffic Management & Strategisk Funksjonalitetsplanlegging - Sørofssmo, Odd Magne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I flere byer/tettsteder ser man at kapasitetsproblemer i vegnettet blir en mer dagligdags problemstilling. Problemet lar seg ikke løse på samme måte som de tidligere veg og trafikkplaner la opp til; med nye veger. De offentlige plan- og forvaltningsorganer innefor trafikk og samferdselsplanlegging i de fleste byer og større tettsteder, møter nye utfordringer i å derfor dreie sin planlegging inn mot det å kunne optimalisere trafikkflyt og kødannelser i eksiterende vegnett fremfor den tradisjonelle vegutbyggingsplanleggingen. Når vegnettet i flere punkt når kritisk kapasitet er bruk av forskjellige varianter av passive og aktive trafikktekniske tiltak er nødvendige for å få kontroll over avviklingen. Når kø opptrer vil en oftere ha behov tiltak som: Styrer og prioritering mellom hovedveger og hovedveger/sekundærveger. Prioriterer kollektivtrafikk Prioriterer utrykningskjøretøyer (ambulanse, brann) Innlegget presenterer en variant av hvordan en i et lokalt punkt i praksis har gjennomført ”Traffic Management” som løsningsmetode av en gitt problemstilling. Løsningen ble Norges første signalregulerte rundkjøring og innebærer bruk av tilfartskontroll for å unngå avviklingsproblemer på en avkjøringsrampe fra motorveg. Tiltaket er definert som et trafikksikkerhetstiltak i tråd med 0-visjonen (hindre alvorlige ulykker) men innebærer i praksis å løse et avviklingsproblem. Tiltakstypen viser at det er behov for nye retningslinjer og formingsveiledere nasjonalt, da dette tidligere ikke er beskrevet i tilstrekklig grad. At dette er situasjonen, illustrerer for så vidt også at vi står ovenfor behovet for en ny tankegang hos de fleste veg og trafikkplanleggere. Bruk av aktive trafikktekniske tiltak (mindre signalanlegg/tilfartskontroll) som supplement til eksiterende fysisk utforming er sannsynlige strakstiltak, men også som en del av langsiktige tiltak.. Større fokus på avviklingskvalitet på strategisk plannivå er en forutsetning for at de langsiktige transportplaner skal kunne unngå uforutsett funksjonssvik i vegnettet. - Et hovedpoeng er at en må være villig til å beslutte en kø heller en å oppdage den.