Trafikale effekter af metroen på Frederiksberg - Ildensborg-Hansen, Jane; Vuk, Goran (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Trafikale effekter af metroen på Frederiksberg er et forskningsprojekt, der er en del af en større før- og efteranalyse af metroen i København. I projektet belyses de trafikale effekter af metroen i forskellige områder af København. Frederiksberganalysen vedrører de trafikale effekter på Frederiksberg i forbindelse med åbningen af metroens fase 2a mellem Nørreport station og Frederiksberg station. I artiklen præsenteres resultaterne omkring trafikspring, transportmiddelskift og ændringer i turmønstre på hverdage. Der fokuseres dermed på, om introduktionen af metroen betyder øget trafik samt ændringer i folks valg af transportmidler og turdestinationer.