Århus Nærbane 25 år - og hva’ så? - Lindhard, Jens (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I "Århus Nærbane 25 år - og hva' så?" gives et resumé over Nærbanens historie, etablering og drift. I indlægget diskuteres de "lavprisløsninger", som var forudsætningen for at Nærbanen overhovedet blev etableret i stedet for den ventede nedlæggelse af hele Grenåbanen. Specielt omtales forhold som DSB's ændrede virksomhedsstrategier efter 1970 Nærbanen som totalkoncept Tekniske løsninger Passagertal Status i 2004 Fremtidige muligheder for nye opgaver for Nærbanen