0-takst på Svendborgbanen - Albrecht, Jan; Magelund, Lykke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I denne artikel beskrives resultaterne fra en undersøgelse af effekten af, at det i januar måned 2004 var gratis at benytte tog mellem Odense og Svendborg. I selve gratismåneden var passagertallet dobbelt så stort, som man ellers kunne forvente. Mange der ellers ville have brugt bil benyttede chancen til at prøve toget. To måneder senere vurderes det, at 5% af passagererne benytter banen helt eller delvis, fordi de var ude og prøve, mens det var gratis. De passagermæssige effekter kan vise sig at være større på længere sigt.