Virkemidler og samfundsøkonomiske beregninger i Vejstøjstrategien - Jensen, Mads Paabøl (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
I juni 2002 nedsatte regeringen en tværministeriel arbejdsgruppe, der skulle udarbejde et forslag til strategi for begrænsning af støj fra vejtrafik (offentliggjort november 2003), som er regeringens strategi for at reducere vejtrafikstøj. Strategien skal med sine analyser af virkemidler på området fungere som et redskab for myndigheder og borgere, der vil tilrettelægge en omkostningseffektiv lokal støjindsats. Som et led i vejstøjstrategien blev der udarbejdet en delrapport, hvor en række udvalgte virkemidler er analyseret med hensyn til forventede effekter og samfundsøkonomiske omkostninger. Desuden beregnes de samfundsøkonomiske konsekvenser af at bringe kombinationer af virkemidler i anvendelse, og det samlede finansieringsbehov vurderes. I dette paper gennemgås den anvendte tilgang og metode og de centrale resultater præsenteres.