Miljøzone i København - Kayser, Annette; Forsting, Vibeke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Partikelforureningen fra trafikken er sundhedsskadelig for folk, der bor og færdes i byer. En stor del af denne forurening stammer fra lastbiler og andre tunge køretøjer. I Københavns Kommune står de tunge køretøjer således for ca. 9 % af trafikarbejdet, men for omkring halvdelen af partikelforureningen. Derfor har kommunen besluttet at indføre en miljøzone – i første omgang for tunge køretøjer – i den tætteste halvdel af byen. For at kunne køre og standse i miljøzonen skal de tunge dieselkøretøjer have monteret et partikelfilter.