Offentligt Privat Partnerskab − Perspektiverne for den kollektive trafik - Darmer, Michael (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2004)
Som trafikplanmyndighed i Hovedstadsregionen undersøger HUR mulighederne for at anvende OPP i forbindelse med større trafikprojekter i regionen. Baggrunden er, at der er udsigt til at trafikinvesteringerne i Hovedstadsregionen vil falde de kommende år, medmindre der findes alternative finansieringskilder. Et fald kan få betydning for den økonomiske vækst i regionen, udviklingsmulighederne samt velfærd og miljø. HUR ser OPP som et spændene alternativ til traditionel offentlig finansiering. Konceptet indebærer en række fordele for det offentlige, først og fremmest at OPP-projekter oftere leveres til tiden og inden for budget sammenlignet med traditionelle projekter. Samtidig er OPP en enorm udfordring for den offentlige myndighed. Særligt de indledende stadier - dvs. udbuds og kontraktskrivningsfasen vil stille store og nye krav til det offentlige. Også det mangeårige partnerskab byder på udfordringer - kulturforskelle mellem offentlig og privat, vil politikerne acceptere et reduceret politisk og økonomiske råderum over projektet osv. OPP kræver at den offentlige aktør har en solid kompetence på området - tillid kræver respekt og respekt kræver viden. Større OPP-projekter inden for infrastruktur og lignende kan derfor med fordel forankres i de kommende regioner eller stat.