Fremme af sundhed og tryghed ved transport - Frank, Marianne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
International Transport Danmark har i samarbejde med Danske Busvognmænd, Worklife Partners, Institut for Transportstudier og med støtte fra Tryg Fonden iværksat en fælles indsats for gods- og bustransportbranchen, der skal bidrage til øget sundhed og tryghed for chauffører, virksomheder og samfund. Branchen gennemfører allerede i dag en række tiltag omkring sundhed eller tryghed, dog er tiltagene primært relateret til færdselssikkerheden. En samlet indsats og strategi for fremme af sundhed og tryghed ved gods- og bustransport under et er nyt. Den fælles indsats, projektet ”Fremme af sundhed og tryghed ved transport”, der gennemføres i perioden 2005-2006 skal resultere i følgende ”slutprodukter”: En brancherettet strategi for fremme af sundhed og tryghed. Branchekodeks for ansvarlig chaufføradfærd under kørslen og branchekodeks for indretning af førerhuse. En værktøjssamling. En samling ”Best Practices”. Et hjemmesidemodul. I dette paper præsenteres projektets delfaser og resultater fra det indledende litteraturstudie.