En gentænkning af det danske jernbanepersontransportsystem i lyset af flytrafikkens udvikling - Rasmusse, Ib Lunde (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2019)
Det er tid til at gentænke det danske jernbanepersontransportsystem. Timemodellen sejler blandt andet fordi en fokusering på en udvidelse kapaciteten af jernbanesystemet i Østjylland med bl.a. en ny jernbanebro over Vejle Fjord er voldsomt omkostningskrævende. Så lad os vaske tavlen ren og kikke nye veje. Lad os starte med helikopterperspektivet. I dag foregår en stigende andel af den udlandsrelaterede persontransport med fly. Årsagen er at fly er billige i drift. De kræver ikke skinner med signaler, vejbroer og andre krydsninger. Og så er de billige pr fløjet kilometer. De kræver blot at der er placeret nogle trafikoperatører i tårne rundt omkring i Europa, som kommunikerer med flyene via radio.