Træningsprogram til at forebygge vejvrede - Holgaard, Ragnhild; Møller, Mette; Haustein, Sonja (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2019)
I forbindelse med forskningsprojektet RELAX har vi udviklet et træningsprogram, som har til formål at reducere forekomsten af vejvrede i Danmark. Træningsprogrammet er tiltænkt den almene befolkning og ikke personer med et diagnosticeret vredeshåndteringsproblem. Træningsprogrammet er baseret på tidligere forskning inden for kognitiv behandling, vrede og vejvrede. Målet med træningsprogrammet er at give deltagerne værktøjer til at håndtere egen og andres vrede i trafikken. Træningsprogrammet indeholder gruppeøvelser, diskussioner og præsentation af fakta om vrede og trafiksikkerhed. Det udføres med grupper på 10-20 personer og tager ca. 1,5 time at gennemføre. Træningsprogrammet er testet og har fået positiv feedback fra deltagerne. Effekten af træningsprogrammet undersøges i øjeblikket i forbindelse med RELAX-projektet. På Trafikdage vil vi præsentere de forskellige dele af træningsprogrammet i detalje samt de erfaringer, som vi på det tidspunkt vil have opnået via et antal gennemførelser af træningsprogrammet.