Revitalisering af lokalbanerne i Hovedstads- regionen - Gellert, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
HUR overtog i 2000 ansvaret for seks lokalbanestrækninger i Hovedstadsregionen fra Staten. Opgaven for HUR har siden da været at revitalisere de efterhånden gamle og delvist nedslidte baner. Udgangs- punktet for dette arbejde er en business case beskrevet i den såkaldte Masterplan. Masterplanen beskæf- tiger sig med alle aspekter omkring lokalbanedriften som f.eks. organisation, økonomi, kontrakter, driftsop- læg m.m. Som led i en opgradering besluttede HUR-rådet at implementere det såkaldte Kvalitetsscenarie, som dels skal sikre højere hastigheder på banerne, nyt materiel og en intensiveret drift. En samlet plan til godt og vel 900 mio. kr. HUR skal på UITP’s verdenskongres i Rom i juni 2005 levere et oplæg om emnet. Tanken er at dette indlæg kan overføres til Trafikdagene i august.