To år med et fullstendig restrukturert bussrutetilbud i Stavangerregionen (N) – erfaringer og perspektiver - Heinzerling, Gottfried; Jensen, Tore (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Etter flere års planlegging og forberedelse ble et fullstendig restrukturert bussrutetilbud i Stavangerregionen iverksatt i begynnelsen av 2003. Det nye rutetilbudet kom på plass etter en omfattende anbudsprosess og med utgangspunkt i en ny regional forvaltningsmodell for utviklingen av kollektivtrafikken. Planleggingen for det nye bussrutetilbudet ble tidligere presentert på Trafikdage på Aalborg Universitet (Heinzerling, 2001). Etter to år foreligger et omfattende materiale om effekter og konsekvenser av omleggingen med hensyn til Utviklingen i passasjergrunnlaget Utviklingen i kollektivtrafikkens markedsandeler Utviklingen i kundefornøydheten Hvordan den nye regionale forvaltningsmodellen, særlig etableringen av et nytt administrasjonsselskap har bidratt til utviklingen mer generelt Hvordan grensesnittet mellom administrasjonsselskapet og operatørene har utviklet seg med den nye forvaltningsmodellen Formålet med dette paperet er (a) å presentere en analyse av omleggingens effekter og konsekvenser og (b) å belyse erfaringene fra Stavangerregionen i en nasjonal og internasjonal kontekst.