Målrettet kollektiv trafik - Trafikbetjeningen af Operaen - Richter, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Operaen i København åbnede for publikum januar 2005. Operaens beliggenhed på Holmen i København var kun vanskelig tilgængelig, og i halvåret op til åbningen havde mange derfor spekuleret i det trafikkaos, som åbningen af Operaen ville medføre. Formålet med dette indlæg er at fortælle om betjeningen - både de udfordringer det giver, når kollektiv trafik skal målrettes mod specifikke forestillinger på bestemte dage og tidspunkter, og de passagermæssige effekter af en så målrettet betjening.