Regionalbaner i Jylland – skitser til hurtigere togbetjening - Ostenfeld, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Trafikstyrelsen har gennemført en foranalyse af mulige fremtidige forbedringer af en række jyske regionalbaner. Formålet har været at identificere, og prioritere, infra-struktur- og andre forbedringer, som indebærer samfundsøkonomisk interessante rejsetidsforbedringer. Analysen kan anvendes til beslutninger om efterfølgende mere detaljerede analyser til brug for egentlige beslutningsgrundlag. Udredningsarbejdet har bl.a fokuseret på banestrækningerne Aalborg-Frederikshavn, Ryomgård-Grenaa, Århus-Silkeborg-Herning og Århus-Viborg-Struer. Undersøgelsen har påpeget en række problemstillinger for trafikeringsplanlægning og infrastrukturplanlægning der karakteriserer enkeltsporede strækninger.