Anvendelse af OR-metoder til planlægningen i S-tog - Larsen, Steen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
S-tog har gennem de sidste 4-5 år målrettet øget anvendelsen af OR-metoder i den strategiske, den langsigtede planlægning og den kortsigtede planlægning. Dette er sket ved rekruttering af en række nye medarbejdere, investering i nye IT-systemer og samarbejde med eksterne konsulenter og forskningsinstitutioner. Kombineret med den mangeårige erfaring med trafikplanlægning, som findes i S-tog har disse nye tiltag forbløffende hurtigt båret frugt, og resultaterne kan allerede nu ses. Artiklen giver et indtryk af nogle af de metoder, der har været anvendt samt en indikation af de opnåede resultater.