Nationalt trafikarbejde: Revideret opgørelse - Wedebye, Henrik; Reiff, Lars Klit (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Siden indførelsen af periodiske bilsyn er kilometerstanden blevet registreret ved alle syn. Dette har åbnet mulighed for en ny beregningsmetode for kørslen med danske biler. TetraPlan A/S har på vegne af Vejdirektoratet og Transport- og Energiministeriet udviklet en metode, som gør det muligt at beregne det nationale trafikarbejde på baggrund af disse synsregistreringer. På Trafikdagene bliver den nye metode gennemgået, og vi præsenterer resultaterne for årene 2001 til 2003. Det vurderes, at man med den nye metode opnår større præcision end hidtil, og derfor vil Vejdirektoratet fremover tage udgangspunkt i synsdata, ved beregning af den overordnede trafikstatistik. De nye resultater afviger fra de hidtidige opgørelser. Forskellene, og implikationerne af disse, diskuteres.