Digitale hastighedskort til Intelligent Farttilpasning - Lahrmann, Harry (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2005)
Som en del af med projektet Trafiksikre Unge i Nordjylland er der etableret et digitalt hastighedskort for hele Nordjyllands Amt. Trafiksikre Unge er et forskningsprojekt om Intelligent Farttilpasning, som gennemføres i et samarbejde mellem Nordjyllands amt, TopDanmark og Aalborg Universitet. Kortet skal bruges til Intelligent Farttilpasning af biler, så man ved hjælp af GPS på hver eneste vej kan få besked på, om man køre for hurtigt ifølge gældende hastigheds- begrænsning. Trafiksikre Unge er rettet mod unge bilister i alderen mellem 18-24 år. Denne gruppe fylder mest i ulykkesstatistikken og udviser mindst respekt for hastighedsbegrænsninger. Det er projektets mål, at man i samarbejde med TopDanmark tilbyder disse unge førere en rabatordning for deres bilforsikring, hvis de kan holde sig inden for den tilladte hastighedsgrænse. En nærmere beskrivelse af projekt Trafiksikre Unge er givet paperet: "Spar på farten - sikker kørsel lønner sig" også indsendt til Trafikdage.